Online bitcoins kopen

Online bitcoins kopen? Bitcoins zijn het nieuwe contante geld. Bitcoin is elektronisch geld waarmee u, zonder tussenkomst van een financiële instelling zoals een bank, geld naar iemand kunt sturen of kunt betalen.

Waarom zou ik het gebruiken?

Bitcoin heeft een aantal voordelen ten opzichte van bekend geld zoals euro’s.
Het is makkelijk. Het Betalen met Bitcoin is makkelijker en veiliger dan contante, pin of creditcard betalingen.
Lagere prijzen. Voor minder dan een cent kunt u wereldwijd betalen of geld overmaken. Winkeliers kunnen zonder dure betaalsystemen afrekenen en de besparing doorberekenen aan hun klanten.
Bitcoin kent geen landsgrenzen. Om in het buitenland te betalen hoeft u niet eerst om te wisselen.
Snelle internationale transacties. Binnen enkele minuten maakt u met Bitcoin geld over naar personen of bedrijven. Waar ook ter wereld, voor een fractie van de kosten die banken hiervoor vragen.
Er zijn een beperkt aantal Bitcoins. Uw geld devalueert dus niet meer.
Verhoogde privacy. Een Bitcoin transactie kunt u anoniem doen.
Veilig betalen. Met Bitcoin kunt u direct betalen zonder dat u uw persoonlijke gegevens hoeft af te geven. Bij online betalingen verhoogt dit uw veiligheid aangezien niet verstrekte gegevens niet misbruikt kunnen worden.

Bitcoin werd als ‘electronic cash system‘ geïntroduceerd in 2008 door ene Satoshi Nakamoto. Alhoewel die naam inmiddels legendarisch is geworden, is de persoon (of groep) achter deze naam onbekend. Opzettelijk. Het Bitcoin-concept draait er juist om dat er geen autoriteit nodig is om een betrouwbaar systeem te hebben. Met andere woorden: Om Bitcoin te gebruiken hoef je niet een bepaalde persoon of instantie te vertrouwen.

Dat illustreert zich het makkelijkst aan de hand van voorbeelden waarbij het mis ging: De Nationale Restaurantbon ging failliet in 2009 en een paar jaar later liet Cadeaubox duizenden gedupeerden achter die gezamenlijk een hoop geld kwijt waren. Het blijkt dat het ondoenlijk is om zelf de betrouwbaarheid te checken van elke instantie die waardepapieren uitgeeft (in hoeverre dat geldt voor banken is een hoofdstuk apart, daar kom ik nog op terug).

Author: Laura Verhulst