Seiko horloge sale

Op zoek naar een seiko horloge sale? Dan moet je absoluut naar Watch2day gaan! Seiko horloges zijn al jarenlang een begrip. Seiko is een wereldwijd topmerk, afkomstig uit Japan. De naam Seiko komt van Seikosha, wat letterlijk ‘Huis van Precisie’ betekent, en die kwaliteit streeft het merk na bij elk horloge.

Al jaren geniet Seiko aanzien in de horlogewereld, maar de gepatenteerde Kinetic-techniek bracht de Seiko horloges naar een nog hoger niveau. Seiko maakt zijn horloges standaard van edelstaal of titanium, met wijzerplaten van mineraalglas en het uiterst krasvrije saffierglas. Dankzij hun betrouwbaarheid zijn deze horloges geschikt voor elke situatie. Horlogeloods is officieel Seiko dealer, waardoor onze collectie altijd de nieuwste modellen bevat.

Quartzrevolutie van de Seiko horloge sale

In 1969 verscheen de Seiko Astron op de markt. Wie kijkt naar het huidige aanbod van Seiko ziet dat de Astron daarin nog steeds aanwezig is. Terecht, want dit horloge ontketende een ware revolutie. Eentje die zó groot was, dat-ie de complete horlogewereld op zijn kop zette en dat is niet overdreven. De Seiko Astron was namelijk ‘s werelds eerste quartzhorloge. Hiermee had Seiko iets gepresteerd waar tot dan aan toe nog geen enkel horlogemerk aan had gedacht.

Tot aan 1969 was elk horloge mechanisch. Om te blijven lopen, moest het horloge periodiek opgewonden worden. De mechaniek van dergelijke horloges, die ook Seiko nog steeds met veel succes produceert, is zeer gecompliceerd. Seiko had een manier gevonden om hun horloges van energie te voorzien middels een batterijtje en quartz-techniek. Dit had twee enorme voordelen. Allereerst opende deze techniek een compleet nieuwe markt. Horloges werden al snel betaalbaar voor de gewone man. Daarbij bleek de quartz-techniek ongeëvenaard in zijn precisie. Door een stroompuls (geleverd door de batterij) trilt een quartzkristal met zeer hoge frequentie. Deze frequentie kan worden omgezet in een minutieus precies ritme dat het horloge aandrijft.

Hoewel de consument natuurlijk dankbaar was voor deze nieuwe techniek, zorgde deze voor paniek in de horlogebranche. Veel horlogemerken konden niet meekomen in de nieuwe stroming en kwamen in grote problemen (of hielden zelfs op te bestaan) in de ‘quartzcrisis’. Seiko floreerde ondertussen, maar rustte niet op zijn lauweren.

Maak gebruik van de Seiko horloge sale

Wil je voor een goedkope prijs een seiko horloge kopen? Bezoek dan vandaag nog Watch2Day!

Author: Laura Verhulst